Különleges tévécsatorna érkezik Magyarországra, jön a W-Sport | Media1 (2024)

  • TV

Különleges tévécsatorna érkezik Magyarországra, jön a W-Sport | Media1 (1)

  • Szalay Dániel
  • 2024. 03. 07.

Nőnap előtt néhány órával érkezett a bejelentés, hogy a W-Sport nevű női fókuszú sportcsatorna holnaptól a magyarországi szolgáltatók számára is elérhetővé válik.

„AW-Sport az első, kizárólag női sportoknak szentelt többplatformos csatorna. Fő fókuszunk a közvetítéseken és élő eseményeken van. A csatorna 24/7 sugároz, és évente 2000 óra eredeti tartalmat mutat be, beleértve több mint 300 élő labdarúgó-mérkőzést, összefoglalókat, dokumentumfilmeket, magazinokat és sporthíreket. Emellett élő röplabda, motorsport, kosárlabda, triatlon és atlétika közvetítéseket, valamint dokumentumfilmeket és összefoglalókat sugárzunk”

–közölte Kelly Butler vezérigazgató annak apropóján, holnaptól a magyarországi kábelszolgáltatók számára is elérhetővé teszik a női sportcsatornát.

„A W-Sport víziója az, hogy a női sportközvetítések globális vezetőjévé váljon és előmozdítsa az egyenlőséget és a sokféleséget. „A női sport az egyetlen prioritásunk” – mondta Butler.

„A női esélyegyenlőség a sportokban egyre inkább előtérbe kerül, de még mindig vannak kihívások. Például, bár a nők az atlétikában és más sportokban egyre több teret hódítanak, a média és a támogatás egyelőre egyenlőtlenül oszlik el”

– tette hozzá Merényi Tímea, a W-Sport magyarországi képviselője, majd így folytatta:

„Azzal, hogy lehetővé tesszük a női sportokhoz való hozzáférést a média vállalatok számára, ezen a helyzeten is szeretnénk változtatni”.

Ezekkel készül a W-Sport

A W-Sport széles portfólióval rendelkezik labdarúgás terén, hetente akár nyolc élő mérkőzést is közvetít. Az élő mérkőzések a világ legjobb ligáiból származnak, így a nézők minden meccshéten láthatják a legjobb játékosokat és csapatokat az Angliai Női Szuperliga (WSL), az USA Női Labdarúgó Liga (NWSL), a Német Női Bundesliga, az Olasz Serie A Femminile és a Svéd Damallsvenskan mérkőzésein.

Ezen felül a W-Sport élőben közvetíti a legjobb pillanatokat a Női Röplabda Bundesliga, a Super League Triathlon, a UK Netball és a PAC 12 multisport mérkőzéseiről, ideértve a kosárlabdát, a tornát és a strandröplabdát is. A tenisz, az atlétika és a boksz területéről is közvetít élőben a W-Sport.

Felmérések szerint a női sportok legtöbb nézője 24-35 éves férfi. A W-Sport ezzel együtt az egész család számára kínál programokat, az egyik fő célcsoportja pedig a Z generáció, mivel célja, hogy inspirálja a fiatal nőket. A W-Sport friss nézőpontot kínál a női sportteljesítmények ünneplésére.

Nők a sportban: változnak az erőviszonyok

Míg 1987-ben a sportolóknak mindössze 28 százaléka vallotta nőnek magát, 2018-ban ez az arány már 40 százalék körül alakult, tehát az erőviszonyok megváltozóban vannak. Eközben a női sportok utánpótlása hatszor gyorsabban nő, mint a férfiaké. Mára az általános sportrajongók 84 százalékát érdeklik a női sportok, ezzel együtt a sportközvetítések csak kevesebb mint 5 százalék a női sportoké, annak ellenére, hogy a nők majdnem a sportolók felét teszik ki. A Magyarországra frissen érkező W-Sport csatorna ezen szeretne változtatni.

Azt írják, hogy a cégek is egyre jobban látják a női sport értékében rejlő lehetőséget, hiszen például a Barclays 30 millió fontot fektetett az angol női labdarúgó ligába (WSL) címszponzorként, a Visa pedig több mint 20 millió dollár értékben szponzorálta a 2023-as Női Futball Világbajnokságot. Az előrelépés ezen a téren nemcsak az atléták számára teremt nagyobb lehetőségeket, hanem hozzájárul a szélesebb közönség tudatosságának növekedéséhez és az egyenlőségi normák megerősítéséhez.

Pozitív hatást szeretnének gyakorolni

Az W-Sport szerint Magyarországra érkezésével olyan új csatorna jelenik meg a kínálatban, mely pozitív hatást gyakorolhat a sportközösségre és a társadalomra azzal, hogy változtat a női sportok megítélésén, miközben megerősíti az egyenlőség és sokszínűség sportértékeit. A női sportok által nyújtott inspiráció és példaadás minden generációt ösztönözhet a saját álmainak és céljainak elérésére.

A W-Sport itthon március 8-tól, holnaptól lesz érhető el a médiaszolgáltatók számára. Az valószínűleg majd később derül ki, hogy mely szolgáltatók döntenek úgy, hogy behelyezik a kínálatukba az új sportcsatornát, ugyanis a közlemény egyelőre nem említ ilyen céget konkrétan – persze az is lehet, hogy holnapra tartogatják az ezzel kapcsolatos további bejelentést.

Európában egyébként a W-Sport ingyenesen elérhető Franciaországban, a KPN-nél Hollandiában, Belgiumban a Telenetnél, a Proximusnál és az Orange-nál, valamint Portugáliában a MEO és a NOS szolgáltatóknál.

A hét minden napján éjjel-nappal működő csatorna nemrégiben indult el Törökországban a Sport + kínálatában, Hongkongban a Now TV-n, valamint elérhető az Astro platformon Malajziában.

A W-Sportot Michael O’Rourke, a Setanta és a Premier Sports alapítója és vezérigazgatója, valamint Kelly Butler, a korábbi Fox Sports alelnöke és a Setanta Africa vezérigazgatója alapította. Együtt öt kontinensen és 80 országban működtettek sportcsatornákat.

Hogy áll a magyar és a globális médiapiac? Interjú Incze Kingával, a Mediaspace.global Whitereport ügyvezetőjével

Nagyon alacsony a nők aránya a médiában, pedig a kommunikáció szakokon még fordított az arány

Csernus Fanni: „A bérszakadék csökkentéséhez az üvegplafont is át kell törni”

Elszaparodtak a szexista tartalmak a Tények honlapján

Valódi nők címmel Kasszás Erzsivel és társaival női reggeli rádióműsor indul a Manna FM-en

Képszerkesztővel megnövelte egy tévécsatorna egy ausztrál politikus mellét

Megjelent az RTL+ mindhárom csomagja Android TV-re

Összefogott a Telekom a Netflixszel

A Médiatanács újabb eljárást indít a Balázsék című műsor miatt

Hatalmas bejelentést tett az RTL a Cápák között című műsorral kapcsolatban

Médiahatóság: Feleannyi konfliktust mutat be a Tények, mint az RTL Híradó

Még több hír érhető el aMedia1-en. Megtalálhat minketFacebookon is. Feliratkozhatnapi hírlevelünkre is.

  • Címkék:csatornakínálat, esélyegyenlőség, Kelly Butler, Merényi Tímea, Michael O’Rourke, női sportcsatorna, nők, nőnap, sport, új csatorna, W-Sport

Szalay Dániel

A szerző (41) újságíró, a Media1 alapító-főszerkesztője.

A szerző korábbi cikkei

Ne maradjon le a híreinkről, iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kijött a Gáspárék előzetese

2024.04.30. 09:41

Kettős szerep: fideszes képviselőjelölt Dezse Balázs, a PestiSráco*k főmunkatársa és a HírTV műsorvezetője

2024.04.30. 09:25

Az M1 Híradó napok óta Fidesz melletti szavazásra buzdító kisfilmeket sugároz riportokba csempészve

2024.04.30. 07:44

A HVG fontos részleteket tompított le a Magyar Péter és Varga Judit drámáját tartalmazó rendőri jelentésről szóló cikkében

2024.04.29. 18:34

Már 4 egri hírportált blokkolnak egyszerre alvilági módszerekkel és lapunkat is tovább lövik

2024.04.29. 17:44

Már három egri hírportált blokkolnak a Mirkóczki Ádámot leleplező újabb hangfelvétel után

2024.04.29. 14:50

Putyin újabb két orosz újságírót tartóztatott le – Navalnij alapítványának dolgoztak

2024.04.29. 13:45

Németh Balázs elindította a Fehér Paradicsomot

2024.04.29. 13:12

Bűnözők lelőtték az Egri Választ és az Egerinfót, portálunkat is próbálják elnémítani egy leleplező hangfelvétel közzététele után

2024.04.29. 12:03

Kövessen minket!

Legyen jól tájékozott, iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Támogassa a Media1 működését online befizetéssel!

Különleges tévécsatorna érkezik Magyarországra, jön a W-Sport | Media1 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 6028

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.